Vliv pandemie a tlaku na digitalizaci na světový obchod s fyzickým zlatem - Turociová, Kristýna (2023)
Bakalářská práce si dává za cíl popsat světový obchod s fyzickým zlatem, a posoudit, jak dříve vzniklá digitální aktiva, např.: Bitcoin, a proběhlá pandemie Covid-19 ovlivnily světový obchod s fyzickým zlatem. Práce se snaží odpovědět na otázku, zda fyzické zlato je možné substituovat nějakým digitálním aktivem, nebo jde o komplementy.