Dovoz jízdních kol z Tchaj-wanu do České republiky na příkladu vybrané firmy - Samuelová, Kateřina (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dovozní operací jízdních kol do České republiky. Hlavním cílem této práce je vyobrazit průběh importu jízdních kol do České republiky, a to na příkladu vybrané společnosti, konkrétně Kolarnastore s.r.o. Úvodní část se věnuje cyklistice, její historii a zdravotním benefitům. Je zde zkoumán světový trh jízdních kol se zaměřením na jeho hlavní producenty a exportéry. Dále se práce zaměřuje na trh jízdních kol v České republice, a to konkrétně na hlavní výrobce a dovozce. Druhá část práce se podrobně věnuje samotné dovozní operaci jízdních kol z Tchaj-wanu, od všech jejích náležitostí a zajištění obchodních dokumentů až po samotný prodej zákazníkům.