Podnikatelský plán e-shopu se sportovní výživou - Milek, Martin (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu pro nově vznikající e-shop se sportovní výživou, nazvanou Strongenough. s.r.o., se zacílením na online prodej na českém trhu. Práce vychází z předpokladu, že je na českém trhu dostatečný prostor pro vybudování takové společnosti s potenciálem dosažení kladného hospodářského výsledku. Hlavním prvkem realizace a zároveň odlišení se od konkurence jsou doplňující služby, jako nutriční poradenství, vzdělávání a krabičková strava na míru, které bude možno zrealizovat na jedné webové stránce e-shopu. Cílem této práce bylo sestavení konkurenceschopného podnikatelského plánu a prozkoumání českého online trhu ke zjištění okolností, které je nutné realizovat k rozvoji nového e-shopu. Práce je rozdělena celkem na 2 hlavní části. První část obsahuje teorii tvorby strukturovaného podnikatelského plánu. Druhá je praktická realizace podnikatelského plánu na základě rešerše literatury a odborných zdrojů z části první. Předpoklad práce byl potvrzen pomocí realizovaných průzkumů, které jsou součástí práce.