Postoje bank v České republice ke znevýhodňování klientů spojených s kryptoměnami - Kučera, Tomáš; Jedlinský, Jakub; Nový, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Má práce vznikla za účelem vyjasnění bankovního prostředí, které se dotýká jak kryptoměnových firem, tak soukromých klientů, kteří investují do kryptoměn. Banky v Česku nevedou účty krypoměnovým firmám a některé z nich začaly i znevýhodňovat soukromé klienty, kteří investují do kryptoměn, například blokacemi převodů na směnárny či neprováděním okamžitých plateb. Proto si tato práce kladla za úkol zjistit a poté porovnat pohledy sedmi největších českých bank právě na problematiku znevýhodňování soukromých klientů. Mimo to se práce věnuje i problematice aktuálních a budoucích právních regulací, zvláště evropské regulaci MiCA a českého zákona č. 253/2008 Sb.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses