Taxonomie kryptoměnových podvodů - Králik, Martin; Jedlinský, Jakub; Nový, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Kryptoměny, jakožto rychle rostoucí finanční sektor, představují inovativní a přitažlivou investiční příležitost. Avšak s tímto růstem přichází i narůstající počet kryptoměnových podvodů, které ohrožují důvěru v tento sektor a způsobují značné finanční ztráty pro investory. Tato práce se v teoretické části věnuje identifikaci a rozdělení podvodů do skupin, a následně se v praktické části zaměřuje na konkrétní kryptoměnové projekty na českém trhu. Pomocí marketingové a blockchainové analýzy autor rozpoznává jednotlivá rizika. Výsledkem práce je pak ucelený přehled kryptoměnových podvodů, který přispívá k lepší orientaci při investování do kryptoměn.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses