Vliv COVIDU-19 na zaměstnance v cestovním ruchu - Bartošová, Klára (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na vliv COVIDU-19 na zaměstnance odvětví cestovního ruchu v Karlovarském kraji. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část se zabývá zaměstnaností v odvětví cestovního ruchu a následně na vliv pandemie na tento problém. V práci jsou dále popsány formy zaměstnávaní v odvětví a zvýrazněna opatření vlády, která měla na podniky během pandemie vliv. Praktická část je stavěna na základě výzkumných otázek. Otázky byly praktikovány ve formě polostrukturovaných rozhovorů se subjekty z dvou rozdílných skupin, které měly mít na problematiku jiný pohled. Bylo vybráno 5 náhodných zaměstnavatelů a 5 náhodných zaměstnanců z odvětví cestovního ruchu v Karlovarském kraji. V závěrečné diskuzi je porovnáno, jak se ve skutečnosti liší data získaná z literatury s informacemi získanými díky rozhovorům se zaměstnanci a zaměstnavateli v odvětví. Zdroje tvrdí, že zatímco počet zaměstnanců v odvětví cestovního ruchu rychle klesl, nyní se opět zvyšuje. Zaměstnavatelé i zaměstnanci v Karlovarském kraji mají na vývoj spíše negativní pohled. Zaměstnavatelé se bojí o své podniky a zaměstnanci nemají důvěru, že by práce v odvětví byla jistá.