Nezaměstnanost mladých v Saudské Arábii - Morongová, Darina; De Castro, Tereza; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti mladých v Saudské Arábii. Cílem této bakalářské práce je zmapovat vývoj nezaměstnanosti mladých v Saudské Arábii za posledních třicet let a identifikovat její příčiny a projevy v saudské ekonomice. Dílčím cílem je zhodnocení přístupu Saudské Arábie k řešení problému. V teoretické části byla využita metoda rešerše odborné literatury a poskytuje teoretický přehled o nezaměstnanosti. Praktická část práce přibližuje specifika Saudské Arábie, pojednává o nezaměstnanosti mladých v této zemi a jejím vývoji, ukazuje příčiny a důsledky tohoto problému. V neposlední řadě práce poskytuje vhled do přístupu Saudské Arábie a komentuje jej. V této části práce jsou použity metody popisu, analýzy dat o nezaměstnanosti a dalších indikátorech, v poslední části práce je pak použita SWOT analýza projektu Saudi Vision 2030.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses