Procesní automatizace ve vybrané firmě - Culek, Jakub; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce se zaměřuje procesy v konkrétní firmě a popisuje dva projekty, které zvyšují efektivitu a snižují chybovost skrze jejich automatizaci. První projekt se zabývá tvorbou projektových dokumentací pro fotovoltaické elektrárny pomocí programu Excel a, skriptovacího jazyka VBA. Druhý projekt se zaměřuje na automatizaci administrace žádostí finančních dotací pro fotovoltaické elektrárny a tepelná čerpadla pomocí kombinace webového scrapingu, jazyka Python a cloudových služeb. Práce se také věnuje rozhodování mezi využitím RPA a datové integrace pro danou automatizaci. RPA je silným nástrojem pro automatizaci jednoduchých a přímočarých projektů, zatímco datová integrace se zaměřuje na konsolidaci dat a tvorbu ETL operací, které řeší automatizační úlohu. Diplomová práce je strukturována podle projektů, přičemž nejprve je popsána businesová část projektu, poté je představena architektura řešení spolu se samotným řešením. Výsledky obou projektů potvrzují význam automatizace procesů ve firmách pro zvýšení efektivity, snížení chybovosti a zrychlení pracovních postupů. Implementace automatizace s využitím různých technologií a metod může přinést značné výhody, které mohou mít pozitivní dopad na výkonnost a výsledky firmy. Celkově lze konstatovat, že automatizace procesů je důležitým nástrojem pro zvýšení efektivity a konkurenceschopnosti firem v moderním podnikatelském prostředí.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses