Role palivo-energetických surovin v ekonomice zemí se zaměřením na ropu a zemní plyn - Brázda, Robin (2023)
Tématem této diplomové práce je role palivo-energetických surovin na ekonomiky se zaměřením na ropu a zemní plyn. Jejím cílem je vyhodnocení síly jejich vlivu na vybrané ekonomiky. Za použití vybraných ukazatelů jsou následně komparovány jednotlivé země a následně vyhodnocován vliv oněch surovin.