Analýza krizového managementu společnosti Lufthansa AG - Uvedeno na příkladu letu Germanwings 9525 - Kulhánková, Petra (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu krizového řízení společnosti Lufthansa AG, a to na příkladu havárie letu Germanwings 9525, který se zřítil do Alp dne 24. března 2015, při níž zemřelo 150 lidí. Nehoda byla způsobena úmyslným jednáním druhého pilota, což způsobilo jednu z největších krizí v historii Lufthansy a její dceřiné společnosti Germanwings. Tato práce se zabývá analýzou procesů, postupů a opatření používané společností během krize. Hlavním cílem je navrhnout doporučení pro budoucí podobné situace. Výzkumná otázka zní, jak postupoval krizový management v dané situaci. Metodologií použitou v této práci je kvalitativní výzkum založený na příspěvcích na sociálních médiích, především na Twitteru, kde byly společnosti nejaktivnější. Práce je rozdělena na teoretickou, metodologickou a praktickou část. Teoretická část popisuje základní charakteristiky krizového řízení a komunikace. Metodologická část vysvětluje použité výzkumné metody při analýze, zatímco praktická část představuje analýzu krizového řízení Lufthansy během havárie letu Germanwings 9525. Na konci práce jsou navrhnuta doporučení pro další letecké společnosti, které by se mohly ocitnout v podobné situaci.