Greenwashing v oděvním průmyslu - případová studie značek H&M a Patagonia - Plachá, Renata; Vlčková, Jana; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Greenwashing je s rostoucím zájmem veřejnosti o životní prostředí stále aktuálnějším tématem. Na vlnu tohoto trendu naskočily i mnohé oděvní značky. Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku využívání greenwashingu a implementaci společenské odpovědnosti firem v oděvním průmyslu. Součástí práce je případová studie zaměřená na oděvní značky H&M a Patagonia a jejich strategie udržitelnosti. Cílem této práce je zhodnotit a porovnat strategie udržitelnosti těchto společností z pohledu sociální odpovědnosti firmy a využívání greenwashingu. Závěrem práce je zhodnocení, zda se u firem Patagonia a H&M jedná o využívání greenwashingu či nikoliv.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses