Privatizace Československé námořní plavby - Maršálek, Robin; Sato, Alexej, 1952-; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této práce je zhodnocení privatizace podniku Československá námořní plavba odpovědí na otázku "Byla privatizace Československé námořní plavby úspěšná?" Práce se skládá ze tří kapitol, přičemž první se zabývá aspektem námořní přepravy ve vztahu k tématu, zvláště pak pozicí vnitrozemských států v mezinárodní námořní přepravě, otevřenými lodními registry a dalšími právními aspekty mezinárodní námořní přepravy. Ve druhé části je zkoumána oblast privatizace, je pro účely práce definována a je prezentován výčet best practices. Práce obsahuje také historický přehled československého privatizačního procesu jednak obecně, jednak specificky v případě Československé námořní plavby. Poznatky z předcházejících dvou kapitol jsou pak použity ve třetí kapitole, kde je privatizace zhodnocena a je zodpovězena úvodní otázka.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses