Stanovení převodní ceny manažerských služeb metodou CUP a TNMM - Horáčková, Tereza (2023)
Bakalářská práce se zabývá stanovením převodní ceny s důrazem na metodu srovnatelné nezávislé ceny a transakční metodu čistého rozpětí. Převodní ceny jsou v současnosti velmi diskutovaným tématem, a to jak ze strany daňových správ, tak ze strany finančních úřadů. Hlavním cílem bakalářské práce bylo stanovit cenu manažerských služeb konkrétní společnosti kombinací dvou výše uvedených metod, z nichž první uvedená představuje metodu hlavní a druhá metodu podpůrnou. Teoretická část bakalářské práce uvádí celou problematiku do kontextu příslušné legislativy a představuje hlavní východiska, na něž je následně navázáno v rámci části praktické. Praktická část je zaměřena na konkrétní společnost, při zachování anonymity, u níž je převodní cena stanovena. Výsledkem praktické části stanovení převodní ceny na základě získaných dat, podkladů a informací od nejmenované společnosti.