Inovatívne postupy v logistických operáciach - Kobolka, Matej (2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá inovatívnymi logistickými metódami využívanými v oblasti motoristického športu, konkrétne vo Formuly 1. Cieľom je samotná analýza a zistenie, ako môžu byť tieto logistické postupy prenesené do praktík bežnej sféry logistiky. Pre dosiahnutie cieľu práce je použitých viacero výskumných metód. Autor analyzuje spôsob, akým sa prekonávajú logistické prekážky v náročnom prostredí Formuly 1. Zároveň využíva metódu komparácie pre porovnanie štatistík popularity rôznych svetových motor športov. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola opisuje teóriu logistiky, bližšie zameranú na odvetvie motor športu. V druhej kapitole je priblížený samotný motor šport, opísané sú viaceré známe svetové motor športy a ich popularita na sociálnych sieťach. Posledná kapitola tejto bakalárskej práce je venovaná logistike F1.