Možnosti a metody analýzy dynamiky inflace v ČR pro období přechodu mezi různými fázemi ekonomického cyklu - Harazim, Šimon (2024)
Hlavním cílem práce je předpovědět a analyzovat inflaci České republiky. Mimo ekonometrických odhadů nechybí ani pohled na situaci z historického hlediska. To by nám mělo pomoci odhadnout, co by inflaci mohlo ovlivňovat. Většina odhadnutých modelů ukazuje, že zdražování v ČR nebude jen krátkodobá záležitost a měli bychom se připravit na minimálně další rok s vyšší inflací.