Možnosti a metody analýzy dynamiky inflace v ČR pro období přechodu mezi různými fázemi ekonomického cyklu - Harazim, Šimon; Formánek, Tomáš; Kavřík, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Hlavním cílem práce je předpovědět a analyzovat inflaci České republiky. Mimo ekonometrických odhadů nechybí ani pohled na situaci z historického hlediska. To by nám mělo pomoci odhadnout, co by inflaci mohlo ovlivňovat. Většina odhadnutých modelů ukazuje, že zdražování v ČR nebude jen krátkodobá záležitost a měli bychom se připravit na minimálně další rok s vyšší inflací.
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses