Specifika působení Amnesty International ve Spojených státech amerických a v Rusku - Škrobánková, Kateřina (2023)
Tato diplomová práce se zabývá působením Amnesty International ve Spojených státech amerických a v Rusku a zkoumá metody a problémy organizace v těchto odlišných politických prostředích. Práce poskytuje rámcový přehled o mezinárodních nevládních organizacích a zkoumá konkrétní akce a kampaně, které Amnesty International v obou zemích realizuje. Dále práce hodnotí činnost organizace s přihlédnutím k významným událostem a provádí SWOT analýzu, aby porovnala její úsilí v jednotlivých zemích a poukázala na důležité rozdíly v kontextu a strategii.