Specifika působení Amnesty International ve Spojených státech amerických a v Rusku - Škrobánková, Kateřina; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá působením Amnesty International ve Spojených státech amerických a v Rusku a zkoumá metody a problémy organizace v těchto odlišných politických prostředích. Práce poskytuje rámcový přehled o mezinárodních nevládních organizacích a zkoumá konkrétní akce a kampaně, které Amnesty International v obou zemích realizuje. Dále práce hodnotí činnost organizace s přihlédnutím k významným událostem a provádí SWOT analýzu, aby porovnala její úsilí v jednotlivých zemích a poukázala na důležité rozdíly v kontextu a strategii.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses