Nové formy práce a jejich dopad na pracovníky - Najmanová, Tereza (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nových forem práce. Jejím cílem je zhodnotit vybrané formy nové práce (jejich výhody a nevýhody) a dále zjistit, jaký dopad mají na zaměstnance, především na jejich spokojenost a produktivitu. Teoretická část vymezuje hlavní pojmy a představuje vybrané formy nové práce, dále se pak podrobněji zabývá prací z domova. První část vlastního výzkumu tvoří dotazníkové šetření, které zjišťuje pohled zaměstnanců na nové formy práce a také to, jaký dopad mají nové formy práce na jejich spokojenost a produktivitu. Další částí vlastního výzkumu jsou hloubkové rozhovory se zaměstnavateli nebo vedoucími pracovníky vybraných společností. Na základě výsledků vlastního výzkumu jsou pak v závěru formulována doporučení pro zavedení nových forem práce tak, aby z toho benefitoval nejen zaměstnanec, ale i zaměstnavatel.