User-generated content v marketingu destinací cestovního ruchu - Süssmilichová, Petra (2023)
Hlavním tématem této bakalářské práce je User-generated content neboli obsah generovaný uživateli, často označován pouze zkratkou UGC, který zahrnuje veškeré dobrovolně vytvořené příspěvky uživatelů. Práce se zaměřuje konkrétně na jeho roli v oblasti cestovního ruchu, kde má výrazný vliv na image destinace i chování turistů, a jehož součástí se čím dál častěji stává. Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnotit přístup vybraných destinací cestovního ruchu k UGC, zjistit jaké typy UGC destinace využívají, jakým způsobem zapojují a motivují návštěvníky ke sdílení obsahu, jak tohoto obsahu dále využívají a v jaké míře. V rámci teoretické části jsou nejprve vysvětleny pojmy spojené s cestovním ruchem a následně práce pojednává o samotném User-generated contentu, definuje ho, vysvětluje jeho podstatu a uvádí jeho typy a stručnou historii. Dále práce rozebírá koncept UGC detailněji, zaměřuje se na jeho přínosy a úskalí, možnosti, jak k němu lze přistupovat, ale také jeho využití v oblasti cestovního ruchu. Praktická část práce vyhodnocuje pomocí analýzy, deskripce a deskriptivní statistiky jednotlivé aspekty využití UGC destinacemi vybranými pro tento výzkum, jehož výsledky jsou následně rozděleny do kvalitativního a kvantitativního výstupu.