Bankrotní modely versus testy insolvence - Musilová, Radka; Kozáková, Petra; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení podniků České republiky za období 2019–2021 dle bilančních testů a testů insolvence, které mají podniky ze zákona povinnost ověřovat při rozdělování zisku v porovnání s výsledky bankrotních modelů, které po-dávají komplexnější informace o finančním zdraví podniku. Zvolenými bankrotními modely jsou Zmijewského model, Altmanův model Z´´score pro podniky neobchodované na finančních trzích, Altmanův upravený model pro české společnosti Z´CZ a model IN05 manželů Neumaierových. Výsledky jsou komparovány na úrovni sektorů národního hospodářství, explanují a diskutují zjištěné rozdíly, případně hodnotí faktory, které výsledek ovlivňují.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses