Postavení vybrané destinace v nabídce českých cestovních kanceláří - Cábová, Martina; Petrů, Zdenka, 1953-; Hamarneh, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá postavením Islandu v nabídce českých cestovních kanceláří. Hlavním cílem je zanalyzovat nabídku poznávacích zájezdů na Island, které jsou pořádány českými cestovními kancelářemi, provést komparaci zájezdů se stejnou délkou trvání a rozšířit itinerář vybraného zájezdu o alternativní cíle, které mohou pomoci zmírnit overturismus v nejnavštěvovanějších destinacích. Teoretická část se zabývá definicemi běžně používaných v cestovním ruchu, současnými trendy v cestovním ruchu, Islandem jako destinací cestovního ruchu a dopady cestovního ruchu na Islandskou ekonomiku. Praktická část se zabývá charakteristikami vybraných cestovních kanceláří a porovnáváním poznávacích vybraných zájezdů na Island. Poznávací zájezdy jsou hodnoceny podle aspektů, jako je stravování, ubytování a navštívené destinace. Tyto aspekty mohou ovlivňovat rozhodování jedinců při výběru zájezdů. Pro komparaci zájezdů byly vybrány zájezdy s délkou trvání 8 dní. Alternativní cíle cestovního ruchu, které se dají zařadit do itineráře vybraného poznávacího zájezdu, byly vybírány s ohledem na dopravní dostupnost, estetičnost daného místa. Přínosem diplomové práce může být usnadnění výběru poznávacího zájezdu na Island, může pomoci ke snížení overturismu na Islandu a rozprostření cestovního ruchu i do oblastí s méně známými cíli cestovního ruchu. Alternativní cíle také mohou ukázat návštěvníkům jiný pohled na Islandskou přírodu a její ochranu.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses