Poznávací zájezdy do Itálie v nabídce českých cestovních kanceláří - Denková, Kateřina; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem poznávacích zájezdů do Itálie v nabídce cestovních kanceláří České kormidlo, Čedok a Adventura. Cílem bakalářské práce je analýza poznávacích zájezdů nabízených třemi cestovními kancelářemi. Pro dosažení cíle je použita komparativní analýza. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol a první kapitola vymezuje základní pojmy. Druhá kapitola se zaměřuje na destinaci Itálii a předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Následně jsou zkoumány všechny cestovní kanceláře na českém trhu z pohledu nabídky destinace Itálie. Z této úvodní analýzy vyplývá, že více než polovina cestovních kanceláří organizuje zájezdy do Itálie a nejčastějšími druhy jsou poznávací a pobytové zájezdy. Hlavní analýza zkoumá poznávací zájezdy vybraných cestovních kanceláří z různých hledisek, které jsou následně porovnávány. Na základě výsledků lze usoudit, že poznávací zájezdy do Itálie jsou organizovány spíše v mimosezóně a leteckou dopravou. Program zájezdů je založen na známých historických městech a účastníci jsou ubytováni ve tříhvězdičkových hotelech se stravováním formou snídaně. V rámci ceny jednotlivých zájezdů nejsou zahrnuty vstupy do památkových objektů nebo fakultativní výlety.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses