Dopady pandemie COVID-19 na cestovní kanceláře v ČR - Beránková, Zuzana (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 na cestovní kanceláře v České republice. Cílem práce je zhodnotit, jaký vliv měla koronavirová pandemie na cestovní kanceláře v České republice. Jako první je provedena rešerše odborné literatury a odborných článků, které se týkají cestovního ruchu a jeho vlivu na ekonomiku. V další části jsou popsány cestovní kanceláře a jejich funkce na trhu cestovního ruchu. V závěru teoretické části je zkoumán samotný průběh pandemie v České republice a její vliv na cestovní ruch. V praktické části byl pro účely výzkumu sestaven dotazník, který získával odpovědi od cestovních kanceláří v březnu roku 2023 a také proveden rozhovor s jednou cestovní kanceláří. Na závěr jsou zhodnoceny výsledky dotazníku a rozhovoru.