Dopady pandemie COVID-19 na cestovní kanceláře v ČR - Beránková, Zuzana; Petrů, Zdenka, 1953-; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 na cestovní kanceláře v České republice. Cílem práce je zhodnotit, jaký vliv měla koronavirová pandemie na cestovní kanceláře v České republice. Jako první je provedena rešerše odborné literatury a odborných článků, které se týkají cestovního ruchu a jeho vlivu na ekonomiku. V další části jsou popsány cestovní kanceláře a jejich funkce na trhu cestovního ruchu. V závěru teoretické části je zkoumán samotný průběh pandemie v České republice a její vliv na cestovní ruch. V praktické části byl pro účely výzkumu sestaven dotazník, který získával odpovědi od cestovních kanceláří v březnu roku 2023 a také proveden rozhovor s jednou cestovní kanceláří. Na závěr jsou zhodnoceny výsledky dotazníku a rozhovoru.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses