Železná klec Instagramu - Kalashnikova, Vlada; Šimůnek, Michal, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato práce zkoumá Weberův koncept železné klece na sociální síti Instagram a také se zabývá tím, jaké prvky mcdonaldizace se do něj integrovaly. Pomocí kombinace auto-etnografie a auto-netnografie, kterou jsem doplnila o abstinenci, popisuji své zkušenosti s používáním Instagramu. Tento výzkum ukazuje, že aspekty mcdonaldizace, které jsem na Instagramu našla, mě vedou k tomu, že se k jeho používání vracím. Na základě této zkušenosti a úvah jiných autorů ohledně snahy o racionalizaci, docházím k závěru, že racionalizační aspekty mcdonaldizace nás uzavírají do železné klece, což vede k iracionalitě a dehumanizaci.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses