Franchising a jeho využití v cestovní kanceláři - Heřmánková, Michaela; Petrů, Zdenka, 1953-; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Téma bakalářské práce je zaměřeno na franchising v cestovní kanceláři. Práce si klade za cíl zhodnotit využití franchisingu v cestovním ruchu na příkladu konkrétní cestovní kanceláře. Tento cíl byl dosažen zjištěním všech výhod a nevýhod, které franchising jako zvolená forma podnikání přináší. První kapitola je věnována podrobné charakteristice cestovní kanceláře a jejímu produktu. Druhá kapitola se zabývá franchisingem a jeho výhodami a nevýhodami. V třetí kapitole jsou vyhodnoceny výhody a nevýhody franchisingu na příkladu vybrané franchise cestovní kanceláře. Jako hlavní podklad pro vyhodnocení jednotlivých výhod a nevýhod byly použity informace získané z rozhovoru s franchisantem vybrané franchisy. Na základě provedeného rozhovoru byla také sestavena SWOT analýza zvoleného franchisového podniku.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses