Faktory ovlivňující efektivitu obsahového marketingu na sociální síti Linked-In v segmentu B2B - Lukeš, Richard; Kincl, Tomáš, 1979-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Hlavním cílem této diplomové práce je identifikace faktorů obsahového marketingu, které pozitivně ovlivňují B2B obchodní aktivity na sociální síti LinkedIn. Na základě rešerše odborné literatury, byly stanoveny dva výzkumné předpoklady. První výzkumný předpoklad identifikoval čtyři faktory obsahového marketingu, jako faktory pozitivně ovlivňující prodejní potenciál textových příspěvků na LinkedInu. Jedná se o následující faktory: praktická využitelnost, relevance, přesvědčivost, aktuálnost. Druhý výzkumný předpoklad uvádí, že obchodnímu potenciálu prospívá, pokud si obchodník stanoví cíl práce na LinkedInu komplexněji, než „pouze“ prodat. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou. Nejprve byly provedeny rozhovory s deseti obchodníky, kteří mají zkušenosti s obchodními aktivitami na LinkedInu. Následně byly pomocí obsahové analýzy identifikovány cíle a faktory, které obchodníkům pomáhají dosahovat reálných obchodů. Faktory, které byly nejčastěji zmiňovány obchodníky disponující-mi nejvyšším SSI skóre, byly identifikovány jako faktory s nejsilnějším obchodním potenciálem. Identifikované faktory se do značné míry shodovaly s prvním výzkumným předpokladem, jehož platnost byla tímto výzkumem potvrzena. Výzkum rovněž dospěl k závěru, že obchodnímu potenciálu prospívá cíl nikoli komplexní, ale zúžený, zaměřený na prodej. Druhý výzkumný předpoklad tedy potvrzen nebyl.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses