Komunikace v projektovém managementu ve společnosti VALEO VÝMĚNÍKY TEPLA s.r.o. - Čermáková, Kateřina; Matysová, Kamila; Bušek, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem komunikace v projektovém managementu ve společnosti VALEO VÝMĚNÍKY TEPLA s.r.o. Cílem práce bylo zjistit dopady aktuálních tendencí v komunikaci v projektovém managementu v mezinárodní společnosti. A to, jaký má digitalizace komunikačních prostředků vliv na komunikaci v dané společnosti. Zdali je komunikace v dané společnosti efektivní a jestli se v ní objevují kulturní a jazykové bariéry. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základními pojmy projektového řízení, jsou jimi například: projekt, projektový tým a životní cyklus projektu. Dále teoretická část pojednává o komunikaci a funkcích komunikace. Představuje různé kanály komunikace nebo rozebírá problematiku komunikace ve virtuálním prostředí, její výhody a nevýhody. Dále se zabývá interkulturní komunikací a bariérami v komunikaci. Praktická část je věnována představení zkoumané společnosti. Nejdříve byla představena historie a vznik celé nadnárodní společnosti. Poté byla v krátkosti okomentována přítomnost společnosti Valeo v České republice. Posléze byla detailněji popsána zkoumaná společnost VALEO VÝMĚNÍKY TEPLA s.r.o. Také byly představeny probíhající projekty ve společnosti a složení projektového týmu. Dále v praktické části došlo k vyhodnocení dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů, a následně k zodpovězení výzkumných otázek. Na základě smíšeného výzkumu byly navrženy prostředky ke zlepšení komunikace ve zkoumané společnosti.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses