Home office v době po pandemii Covid-19 - Kovářík, Tomáš (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou práce z domova v době po pandemii Covid-19. Klade si za cíl analyzovat dopad této formy práce na spokojenost a motivaci zaměstnanců ve firmách. Pro naplnění cíle práce je kromě rešerše odborné literatury využitý také kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření. Diplomová práce přinesla zjištění, že zaměstnanci, kterým je práce z domova umožněna jsou mnohem spokojenější, což má dopad na jejich motivaci. Z pohledu zaměstnanců má tato možnost také pozitivní vliv na rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Při práci z domova se pak cítí více sou-středění a produktivní. Výzkum také prokázal, že tento způsob práce může mít i negativní dopad a tím je omezení interakce a kontaktu s kolegy. S touto zjištěnou skutečností je nutné aktivně pracovat, a to převážně ze strany zaměstnavatelů, aby se předešlo možným negativním vlivům na zaměstnance.