Zaměstnávaní cizinců ze třetích zemí v ČR a SRN - porovnání - Khokhlova, Iuliia (2023)
Zájem cizinců ze třetích zemí o zaměstnání v České republice v posledních letech neustále roste a zároveň nízká míra nezaměstnanosti nutí české zaměstnavatele hledat pracovníky v zahraničí. Cílem této bakalářské práce je prozkoumat českou legislativu v oblasti zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v porovnání s německou legislativou, zjistit rozdíly a nedostatky a předložit návrhy na možná zlepšení české legislativy, která by mohla usnadnit proces zaměstnávání jak pro cizince, tak pro českého zaměstnavatele. Vedlejším cílem je také zjistit problémy spojené se zaměstnáváním cizinců v oblasti cestovního ruchu v České republice.