Trestné činy proti měně a platebním prostředkům - Rozkovcová, Anna (2023)
Bakalářská práce se zabývá trestnými činy proti měně a platebním prostředkům. První část práce se věnuje vzniku a podobě bankovek. Dále jsou zde popsány ochranné prvky českých bankovek a eurobankovek. Druhá část práce se zabývá samotnými trestnými činy, zvláště pak jejich skutkovými podstatami. Poslední část se věnuje statistikám falzifikátů v České republice, ale okrajově i padělkům eurobankovek. V úplném závěru jsou zmíněny ekonomické a společenské dopady padělání.