Trestné činy proti měně a platebním prostředkům - Rozkovcová, Anna; Levý, Jan; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá trestnými činy proti měně a platebním prostředkům. První část práce se věnuje vzniku a podobě bankovek. Dále jsou zde popsány ochranné prvky českých bankovek a eurobankovek. Druhá část práce se zabývá samotnými trestnými činy, zvláště pak jejich skutkovými podstatami. Poslední část se věnuje statistikám falzifikátů v České republice, ale okrajově i padělkům eurobankovek. V úplném závěru jsou zmíněny ekonomické a společenské dopady padělání.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses