Ekonomické dopady členství Kazachstánu a Kyrgyzstánu v Eurasijské ekonomické unii - Štěpán, Vojtěch (2023)
Cílem bakalářské práce je zjistit vliv členství Eurasijské ekonomické unie na vybrané aspekty, které jsou specifické pro ekonomiky Kazachstánu a Kyrgyzstánu. Práce zkoumá obchodní vazby mezi Kazachstánem, Kyrgyzstánem a ostatními členskými státy Eurasijské ekonomické unie. Důraz je kladen zejména na rozbor vzájemných obchodních toků, strukturu obchodu a v neposlední řadě též na toky přímých zahraničních investic se zaměřením na členské státy Eurasijské ekonomické unie. Dále se v práci zkoumá pracovní migrace v rámci Eurasijské ekonomické unie, přičemž důraz je kladen na trhy práce Kazachstánu a Kyrgyzstánu. V rámci zkoumání pracovní migrace se vzhledem ke specifikům zmíněných středoasijských ekonomik práce věnuje i roli remitencí.