Ekonomické dopady členství Kazachstánu a Kyrgyzstánu v Eurasijské ekonomické unii - Štěpán, Vojtěch; Bolotov, Ilya; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem bakalářské práce je zjistit vliv členství Eurasijské ekonomické unie na vybrané aspekty, které jsou specifické pro ekonomiky Kazachstánu a Kyrgyzstánu. Práce zkoumá obchodní vazby mezi Kazachstánem, Kyrgyzstánem a ostatními členskými státy Eurasijské ekonomické unie. Důraz je kladen zejména na rozbor vzájemných obchodních toků, strukturu obchodu a v neposlední řadě též na toky přímých zahraničních investic se zaměřením na členské státy Eurasijské ekonomické unie. Dále se v práci zkoumá pracovní migrace v rámci Eurasijské ekonomické unie, přičemž důraz je kladen na trhy práce Kazachstánu a Kyrgyzstánu. V rámci zkoumání pracovní migrace se vzhledem ke specifikům zmíněných středoasijských ekonomik práce věnuje i roli remitencí.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses