Strategická expanzia spoločnosti Manufaktura na francúzsky trh - Bogová, Kristína; Halík, Jaroslav, 1961-; Smetana, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Táto diplomová práca má za cieľ navrhnúť stratégiu vstupu českej spoločnosti Manufaktura na francúzsky trh. Prvá kapitola sa zaoberá teoretickým rámcom zahraničnej expanzie, kde sú popísané motívy vstupu, riziká ako aj spôsoby vstupu na zahraničný trh. Druhá kapitola analyzuje situáciu na francúzskom trhu s kozmetikou a definuje aktuálne trendy na trhu. Tretia kapitola obsahuje prezentáciu spoločnosti Manufaktura, spolu s jej históriou a stručnou charakteristikou produktového portfólia. Pre vypracovanie strategickej analýzy trhu je použitých niekoľko teoretických modelov vrátane PESTEL analýzy, Porterovej analýzy a SWOT analýzy. V práci je spomenutá aj agentúra na podporu obchodu, CzechTrade, a súčasťou práce je aj rozhovor s riaditeľom kancelárie v Paríži. Posledná kapitola je zameraná na výber vhodnej formy vstupu na zvolený trh a predstavenie konkrétneho návrhu stratégie, ktorý by spoločnosť pri vstupe na francúzsky trh mohla využiť.
Vedoucí práce: Jaroslav Halík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses