Návrh marketingové strategie pro značku Giotto na českém trhu - Lomozová, Petra (2023)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením marketingové strategie společnosti Ferrero na českém trhu, a to konkrétně u značky Giotto. Jedná se o italskou společnost, která má v současnosti pod sebou značky Kinder, Nutella, Tic Tac a pralinky typu Ferrero Rocher, Raffaello, Mon Cheri, Pocket Coffee, Giotto. Cílem diplomové práce je navrhnout strategii pro vylepšení postavení značky Giotto na českém trhu. Práce se nejprve věnuje literární rešerši z oblasti marketingu výrobců sladkostí a pralinek a následně se zabývá značkou Giotto, a to především její marketingovou situační analýzou. Následně obsahuje vlastní výzkum provedený dotazníkovým šetřením, jehož výsledky přispívají k návrhům doporučení na zlepšení.