Web pro společnost spravující byty a nebytové prostory - Vlček, Tomáš; Vojíř, Stanislav; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu a implementaci webové aplikace pro společnost spravující nemovitosti. Hlavním cílem práce je návrh a implementace webové aplikace podle potřeb jejích budoucích uživatelů z řad dané společnosti, jež bude sloužit k rychlejšímu předávání informací a zefektivnění komunikace při správě nemovitosti. Vytvořená aplikace by se měla stát primárním komunikačním kanálem ve společnosti. Práce se kromě samotného návrhu a implementace také věnuje krátkému popisu problematiky správy nemovitostí. Následuje analýza cílové skupiny uživatelů a klíčových požadavků na aplikaci. Při zpracování byla provedena rešerše existujících řešení na trhu. Kromě obecných řešení byly zahrnuty i specializované aplikace věnující se problematice správy nemovitostí. Na základě této rešerše je zvoleno nejvhodnější řešení a vypracován návrh aplikace. Poté je řešení zhotoveno pomocí PHP frameworku Laravel a podrobeno uživatelskému testování. Výsledkem je funkční webová aplikace dostupná přes webový prohlížeč splňující analyzované požadavky, usnadňující a zefektivňující komunikaci ve společnosti. Mezi implementované funkce patří správa příspěvků, správa událostí v kalendáři, přidávání často kladených otázek, hlášení závad v domě, databáze s informacemi o bytových jednotkách a jejich majitelích, sdílení dokumentů a možnost vytváření vlastních webových stránek. Bakalářská práce může být přínosem nejen pro ostatní společnosti spravující nemovitosti potýkající se s obdobným problémem, ale i pro vývojáře implementující řešení podobného rozsahu a tématu pomocí totožných technologií.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses