Právní aspekty mediálních nástrojů včetně internetu v České republice a ve Francii - Hralová, Laura (2023)
Tato diplomová práce je založena na komparaci mediálního práva v České republice a ve Francii. Cílem práce je zjistit a posoudit, zda je právní úprava médií v České republice dostačující a konzistentní, zejména v oblasti internetu a digitálních médií a porovnat ji s úpravou médií ve Francii. Dalším cílem je posoudit, jakým způsobem z hlediska právního jsou používány a zpracovávány informace v médiích v České republice a Francii, a jak se právní předpisy v této oblasti promítají v praxi. Zvláštní část práce je věnována interpretaci kvalitativního výzkumu. Výzkum měl formu expertních hloubkových rozhovorů, jejichž tématem byla oblast mediálního práva a konkrétní údaje získané z teoretické části práce.