Právní aspekty mediálních nástrojů včetně internetu v České republice a ve Francii - Hralová, Laura; Boháček, Martin, 1947-; Popovská, Nikol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce je založena na komparaci mediálního práva v České republice a ve Francii. Cílem práce je zjistit a posoudit, zda je právní úprava médií v České republice dostačující a konzistentní, zejména v oblasti internetu a digitálních médií a porovnat ji s úpravou médií ve Francii. Dalším cílem je posoudit, jakým způsobem z hlediska právního jsou používány a zpracovávány informace v médiích v České republice a Francii, a jak se právní předpisy v této oblasti promítají v praxi. Zvláštní část práce je věnována interpretaci kvalitativního výzkumu. Výzkum měl formu expertních hloubkových rozhovorů, jejichž tématem byla oblast mediálního práva a konkrétní údaje získané z teoretické části práce.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses