Zhodnocení vybrané pěší trasy v CHKO Český kras - Antonová, Eliška (2023)
Bakalářská práce se zabývá certifikací pěší turistické trasy Radotín – Karlštejn – Beroun nacházející se v Chráněné krajinné oblasti Český Kras. Cílem práce je ohodnotit trasu na základě evropské certifikační normy Leading Quality Trails – Best of Europe a zodpovědět otázku, zda splňuje kritéria této normy. Splnění kritérií certifikátu by značilo, že je trasa pro turisty bezpečná a atraktivní z přírodního a kulturního hlediska. Na základě analýzy trasy bylo zjištěno, že trasa nesplňuje některá klíčová kritéria pro získání certifikátu. Tyto nedostatky trasy byly v práci vymezeny a byly navrhnuty možnosti jejich zlepšení tak, aby v budoucnu mohla být trasa podrobena certifikaci. Výsledkem práce bylo zjištění, že v aktuálním stavu nemá trasa nárok na udělení certifikátu, ovšem po v práci navrhnutých úpravách by se o něj mohla ucházet.