Zhodnocení vybrané pěší trasy v CHKO Český kras - Antonová, Eliška; Jarolímková, Liběna; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se zabývá certifikací pěší turistické trasy Radotín – Karlštejn – Beroun nacházející se v Chráněné krajinné oblasti Český Kras. Cílem práce je ohodnotit trasu na základě evropské certifikační normy Leading Quality Trails – Best of Europe a zodpovědět otázku, zda splňuje kritéria této normy. Splnění kritérií certifikátu by značilo, že je trasa pro turisty bezpečná a atraktivní z přírodního a kulturního hlediska. Na základě analýzy trasy bylo zjištěno, že trasa nesplňuje některá klíčová kritéria pro získání certifikátu. Tyto nedostatky trasy byly v práci vymezeny a byly navrhnuty možnosti jejich zlepšení tak, aby v budoucnu mohla být trasa podrobena certifikaci. Výsledkem práce bylo zjištění, že v aktuálním stavu nemá trasa nárok na udělení certifikátu, ovšem po v práci navrhnutých úpravách by se o něj mohla ucházet.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses