Vliv pandemie Covid-19 na zaměstnanost v letecké nákladní dopravě - Zvon, Denys (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem a důsledky pandemie Covid-19 na zaměstnanost v letecké nákladní dopravě. Je rozdělena do dvou části. V první části se podíváme na krátkou historii letecké nákladní dopravy, letecké společnosti v tomto odvětvi jejich objemy a počty přeprav před pandemií Covid-19. Kromě toho, probereme vývoj zaměstnanosti a strukturu zaměstnanosti vybrané letecké společnosti v nákladní dopravě. Druhá část je praktická, v niž je prozkoumán vliv pandemie na leteckou nákladní dopravu a důsledky s tím spojeni, např. změny v počtech přeprav, zvýšení cen v letecké nákladní dopravě, nedostatek kvalifikovaných specialistů apod.