Analýza dopadu pandémie Covidu-19 na sektor železničnej dopravy na Slovensku - Zajacová, Lenka (2023)
Bakalárka práca sa zaoberá analýzou dopadu pandémie Covidu-19 na železničnú dopravu na Slovensku. Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať dopad pandémie koronavírusu na sektor železničnej dopravy na Slovensku na základe analýzy spoločností pôsobiacich v osobnej a nákladnej preprave, následne určiť, ktorý z týchto sektorov bol pandémiou Covidu-19 viac zasiahnutý a navrhnúť odporúčania pre ďalšie fungovanie spoločností. V teoretickej časti sú vymedzené základne pojmy, je popísaná stručná história železníc. Ďalej sú zmienené ekonomické dopady pandémie ako aj dopady na sektor dopravy a železničnej dopravy v rámci sveta a Slovenská. V praktickej časti je na analýzu vybraných podnikov použitá finančná analýz a analýza typických ukazovateľov pre vlakovú dopravu. V diskusii sú zhrnuté výsledky a navrhnuté odporúčania do budúcnosti.