Analýza dopadu pandémie Covidu-19 na sektor železničnej dopravy na Slovensku - Zajacová, Lenka; Procházka, Petr; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalárka práca sa zaoberá analýzou dopadu pandémie Covidu-19 na železničnú dopravu na Slovensku. Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať dopad pandémie koronavírusu na sektor železničnej dopravy na Slovensku na základe analýzy spoločností pôsobiacich v osobnej a nákladnej preprave, následne určiť, ktorý z týchto sektorov bol pandémiou Covidu-19 viac zasiahnutý a navrhnúť odporúčania pre ďalšie fungovanie spoločností. V teoretickej časti sú vymedzené základne pojmy, je popísaná stručná história železníc. Ďalej sú zmienené ekonomické dopady pandémie ako aj dopady na sektor dopravy a železničnej dopravy v rámci sveta a Slovenská. V praktickej časti je na analýzu vybraných podnikov použitá finančná analýz a analýza typických ukazovateľov pre vlakovú dopravu. V diskusii sú zhrnuté výsledky a navrhnuté odporúčania do budúcnosti.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses