Zhodnocení zavedení progresivního zdanění v ČR - Kozlová, Nikola; Hajdíková, Taťána; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá zavedením progresivního zdanění v ČR u daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti. Cílem této bakalářské práce je navržení daňových pásem a sazeb progresivní daně a zhodnocení dopadu tohoto návrhu na příjmy veřejného rozpočtu a daňové poplatníky. Práce cílí na navýšení příjmů do veřejného rozpočtu. Pomocí analýzy mzdových statistik jsou zjištěny odhadované příjmy do veřejného rozpočtu a daňové povinnosti zaměstnanců v jednotlivých pásmech. Výstupem je komparace tohoto návrhu a současného stavu z hlediska veřejného rozpočtu a daňových poplatníků a zhodnocení, zda je zavedení progresivní daně v České republice vhodné.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses