Dezinformační složka vojenských intervencí Ruské federace : konflikty východní Evropy 21. století - Kišová, Polina; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
V současné době se dezinformace a šíření dezinformačních narativů stávají stále větším problémem, zejména v kontextu válečných konfliktů. Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu strategií šíření dezinformací Ruské federace během dvou klíčových válečných konfliktů 21. století ve východní Evropě – rusko-gruzínské války a rusko-ukrajinské války. Cílem práce je provést komparativní analýzu narativů dezinformační strategie ve dvou konfliktech a definovat strategii šíření dezinformací Ruské federace ve Spolkové republice Německo. Práce je strukturována do několika kapitol, které se zabývají teoretickými koncepty dezinformací, historickým a politickým kontextem dezinformací v Ruské federaci a analýzou konkrétních případů vojenských intervencí Ruské federace ve východní Evropě. Praktická část práce se zaměřuje na komparaci strategie šíření dezinformací Ruské federace v obou konfliktech. Práce identifikuje obecné vzorce a charakteristiky ruských dezinformačních kampaní, které mohou poskytnout vhled do možných budoucích scénářů v oblasti hybridního válečného konfliktu a dezinformací.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses