Vnímání značky VŠE mezi uchazeči a studenty - Hronová, Eliška; Sadílek, Tomáš; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak je Vysoká škola ekonomická v Praze vnímaná uchazeči a studenty a následně navrhnout doporučení pro VŠE v Praze v oblasti řízení značky a komunikace. Teoretická část je věnována vysvětlení funkce a hodnoty značky, povědomí o značce, identity a image značky. Dále je vysvětlen brand positioning, body shody a odlišnosti značky, řízení značky a specifika řízení značek vysokých škol a také je popsána percepční mapa. Druhá kapitola je zaměřena přímo na VŠE v Praze. Jsou v ní představeny vize a mise školy a také identita Vysoké školy ekonomické v Praze. Ve třetí kapitole je stručně popsán trh vysokých škol v ČR, a tedy potenciální konkurenti Vysoké školy ekonomické v Praze. V kapitole čtvrté je popsán výzkumný proces od přípravné až po realizační fázi. Jsou v ní definovány výzkumné otázky, hypotézy výzkumu, plán výzkumu, velikost souboru, metoda sběru dat, struktura souboru a je také znázorněn časový harmonogram výzkumného procesu. Jednou z nejdůležitějších kapitol je kapitola pátá, ve které jsou shrnuty zjištění z výzkumného šetření. Kapitola šestá formuluje doporučení pro Vysokou školu ekonomickou v Praze, která byla navrhnuta na základě realizovaného výzkumu.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses