Podnikatelský plán : Založení e-shopu - Ryplová, Daniela; Levý, Jan; Klouda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení e-shopu s oblečením proti UV záření. Cílem práce je za pomoci výpočtu bodů zvratu ověřit proveditelnost tohoto podnikatelského záměru a pomoci tak podnikateli rozhodnout se, zda podnikatelský plán realizovat, či nikoliv. Práce kombinuje teoretickou a praktickou část. Každá kapitola vymezuje základní charakteristiky teoretických poznatků a zároveň je ihned aplikuje. První kapitola se zabývá výběrem nejvhodnější právní formy daného e-shopu. V druhé kapitole je za pomoci PESTEL, SWOT a Porterovy analýzy proveden rozbor podnikatelského prostředí a jsou identifikována největší rizika. Následně je stanoven provozní a marketingový plán, aby mohlo přijít závěrečné zhodnocení možného fungování podniku ve formě finančního plánu pracujícího s pesimistickým, realistickým a optimistickým odhadem. V závěru práce bylo zjištěno, že stanovený podnikatelský plán je aplikovatelný do praxe, po půl roce podnikání by byl ve ztrátě pouze v pesimistickém odhadu.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses