Ochrana spotrebiteľov na trhu cestovného ruchu - Ďuricová, Tereza; Chaloupková, Kateřina; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cieľom diplomovej práce bolo porovnanie ochrany spotrebiteľa v organizovanom a individuálne organizovanom cestovnom ruchu a odpovedať na otázku, prečo je ochrana spotrebiteľa vyššia na úrovni organizovaného turizmu? V práci boli použité metódy hlavne rešerš literatúry a komparácia. V teoretickej časti práce sú definované základné pojmy, ktoré súvisia s cestovným ruchom a ochranou spotrebiteľa. Bližšie je charakterizovaný organizovaný a individuálne organizovaný cestovný ruch. Ochrana spotrebiteľa je rozdelená na legislatívu Európskej únie a Českej republiky. V praktickej časti práce je skúmaná ochrana spotrebiteľa vo vybraných druhoch cestovného ruchu. V závere práce je vyhotovená komparácia úrovne ochrany spotrebiteľa v organizovanom a individuálne organizovanom cestovnom ruchu. Z práce vyplýva, že ochrana spotrebiteľa je vyššia v organizovanom cestovnom ruchu a záver obsahuje odpoveď na otázku prečo je to tak.
Vedoucí práce: Kateřina Chaloupková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses